Inspiration til en blomstrende have

BeFunky Collage

Med blomster i haven fra det tidlige forår til det sene efterår kan du tiltrække et rigt insektliv. Svirrefluer, bier, biller og sommerfugle giver masser af livlig aktivitet i blomsterbedene og lokker småfugle som musvit, blåmejse og måske den smukke rødstjert til haven.

Måske drømmer du om en blomstereng i haven? Så er der gode råd at hente i vejledningen her.

Er din have blomstrende fra tidligt til sent på sæsonen? Jo ældre din have er - jo større er sandsynligheden for at den blomstrer over hele sæsonen. Allerede fra de tidligere forårsmåneder vil erantis, krokus og andre løgplanterne pryde bede og plæner. Om piletræerne er der livlig aktivitet i flere uger. Så følger primulaer, blåregn, tjørn, mirabel og alle frugttræerne. Og sommerens eksplosion af roser, storkenæb, knopurter, lavendler og rølliker. Mod slutningen af sæsonen asters, cosmos, jernurt, dahlia og vedbend. 

Følg blomstringen i din have og notér dig i hvilke perioder den er fraværende eller begrænset til få planter. Og find inspiration i naboens have eller i naturen til de planter, som blomstrer netop på den tid.  

Bland vilde blomster med de traditionelle stauder, så opnår du den variation, som er så vigtig for at understøtte et rigt insektliv i haven.