Inspiration til vand i haven

Collage_fb

Vand er liv. Det gælder også i din have. I byens veldrænede og asfalterede landskab, er det svært for mange dyr at finde nok vand. Derfor er vand et godt og nemt sted at starte for at lokke mere liv ind i haven. Herunder er der eksempler og ideer til hvad du selv kan gøre, men egentlig er det kun fantasien der sætter grænser.

Den lille nemme. Underskåle, fade eller tallerkener - det behøver ikke at være det helt store udstyrsstykke, at give dyrelivet i din have et tiltrængt vandhul. Fugle har brug for vand, både sommer og vinter, til det daglige bad og til at slukke tørsten. Skift vandet jævnligt, og hold det isfrit i de kolde måneder.

Vandskulpturen. Hvis du ikke er til den helt store havedam, men gerne vil gøre lidt mere ud af det, end en underskål, kan en vandskulptur, også være en mulighed. Her vil småfuglene også komme på besøg hele året rundt, og pindsvinet vil nyde godt af muligheden for at stille tørsten, inden den lunter videre på sin aftentur.

Den store flotte. En lidt større havedam vil skabe plads for en lang række af organismer. Specielt padder og insekter vil nyde godt af den, og forhåbentlig med tiden bruge den som ynglested, og dermed bidrage med et væld af naturoplevelser.

Vandbad_graspurv (4)
vandihaven-4-e1530878792983
Michael Petersen_2